3de Multidisciplinaire Symposium Systemische Amyloïdose
De volgende stap

Donderdag 11 november 2021

Van der Valk Houten / online

Amyloïdose is de naam voor een groep van progressieve ziektebeelden die allen gekenmerkt worden door afzetting van eiwitten in de vorm van amyloïdfibrillen in de weefsels en organen. De afzetting van amyloïdfibrillen leidt tot gestoorde werking  en uiteindelijk falen van de organen. De afgelopen jaren zijn grote stappen gezet in het herkennen en de behandeling van AL-, ATTR- en AA-amyloïdose en de perspectieven van patiënten met deze ziekten zijn verbeterd. Toch kan het beter…

Hoe kom je zonder oponthoud  tot de juiste diagnose? We zullen ingaan op de rode vlaggen, belangrijkste ziektemanifestaties en het diagnostische proces. Naast het hart en zenuwstelsel, zijn ook maag, darm en lever frequent aangedaan bij de verschillende typen systemische amyloïdose, daar zullen we dit jaar in meer detail op ingaan.
AA-amyloïdose kan uiteenlopende onderliggende oorzaken hebben. Opsporen van de onderliggende oorzaak en adequate behandeling daarvan zijn essentieel en komt dit jaar uitgebreid aan bod.
Verder praten we u bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de verschillende typen systemische amyloïdose, cardiale amyloïdose en belangrijke uitkomsten van studies met nieuwe behandelingen studies bij AL amyloïdose.

Voor de onderwerpen en sprekers van deze bijeenkomst klikt u hier.

Wij zien u graag op 11 november op locatie in Houten of online.

Dr. Hans Nienhuis, internist-allergoloog/immunoloog, UMC Groningen
Dr. Marish Oerlemans, cardioloog, UMC Utrecht
Dr. Paul van der Zwaag, klinisch geneticus, UMC Groningen
Prof. dr. Monique Minnema, internist-hematoloog, UMC Utrecht

Aansluitend aan  het Amyloïdose Symposium wordt de MGRS Workshop georganiseerd (niet online te volgen) vanaf 17.30 uur op 11 november en op 12 november tot 15.45 uur. U kunt voor beide bijeenkomsten inschrijven tegen een aantrekkelijk tarief.

 

Datum : Donderdag 11 november 2021 van 10.30-16.00 uur
Locatie : Van der Valk Hotel Houten, Hoofdveste 25, 3992 DH Houten, Nederland
Doelgroep : Neurologen, MDL-artsen, cardiologen, hematologen, klinisch genetici, nefrologen, radiologen, nucleair geneeskundigen, laboratoriumspecialisten, pathologen, reumatologen en internisten uit Nederland en België en artsen i.o. voor een van deze specialismen.
Accreditatie : Geaccrediteerd door NVVC, NVVP, NVN, VKGN, NIV NVNG (ook NVvR) met 4 punten,
NVMDL met 1 punt.
Programma Klik hier voor het programma van het amyloïdose symposium
Inschrijfgeld : Fysieke bijeenkomst in Houten € 150,-
Online via livestream € 100,-
Amyloïdose symposium en MGRS Workshop € 285,-
Inschrijven : Via de button hieronder ‘kaart reserveren’ schrijft u in voor het amyloïdose symposium, de MGRS workshop of voor beide bijeenkomsten

 

Kaart reserveren