Graag nodigen wij u uit voor een workshop met als thema Biochemische bepalingen voor porfyrie op dinsdag 10 november 2020
in De Gasfabriek in Deventer.

Klinisch chemici en genetici, laboratoriumspecialisten en lab-analisten met specifieke taken worden bijeen gebracht om informatie te krijgen en uit te wisselen over biochemische bepalingen en de daaruit voortvloeiende juiste diagnose van porfyrie.

Doel van deze workshop is het verbeteren van diagnostiek voor patiënten met porfyrie in Nederland. Wij willen antwoord geven op wat men moet aanvragen indien gedacht wordt aan porfyrie. Er wordt ingegaan op de meest voorkomende vormen van porfyrie en op de verschillende wijzen waarop deze biochemisch aangetoond kunnen worden. Tevens bespreken we met welke techniek het beste antwoord verkregen wordt om welke vorm van porfyrie het gaat. En wat zegt een afwijkende uitslag over de diagnose voor de patiënt? Ten slotte besteden we aandacht aan de SKML urine porfyrine rondzending in Nederland en het bestaan van het Europese porfyrie netwerk EPNET. 

U bent welkom vanaf 17.30 uur voor een hapje en drankje, waarna om 18.15 uur de Workshop begint. We sluiten de Workshop om 21.30 uur af
met een gezamenlijk drankje.  Voor een overzicht van de onderwerpen en de sprekers van deze nascholing verwijzen wij u naar het programma, om direct in te schrijven klikt u hier.

Deelname aan deze nascholingsavond is kosteloos. Het maximum aantal deelnemers is 30.

Ondergetekende en de sprekers van deze avond hopen u te ontmoeten op 10 november a.s. in Deventer!

Dr. Edith Friesema
Biochemicus, Hoofd lab Porfyrie Centrum Rotterdam, Erasmus MC Rotterdam

 

 

Deze nascholing wordt georganiseerd met financiële steun van: